Strategic Actions in a Crisis - Bucharest International School of Management
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Strategic Actions in a Crisis

04 Sep 2020

Ne confruntăm cu vremuri dificile, iar schimbarea este una iminentă pe care trebuie să o îmbrățișăm împreună. Termenul lung nu mai există, fiind o succesiune de termene scurte. Deciziile trebuie luate rapid și pot avea consecințe serioase, așa că liderii au nevoie de susținere și încrederea că fac ce trebuie.

Ne-am gândit care sunt cele mai importante zone pe care trebuie să acționezi și am lansat un nou program scurt, Strategic Actions in a Crisis. Cu instrumente și strategii aplicabile imediat, adaptate acestor vremuri de incertitudine, care să te ajute în dezvoltarea unei noi perspective asupra business-ului și proiectelor în care ești implicat.

Vei petrece timp la cursuri alături de:

  • Sergiu Neguț, care va prezenta strategiile de folosit pe timp de criză
  • Cosmin Alexandru, care va discuta despre transformarea echipelor obișnuite în echipe antifragile
  • Radu Atanasiu, care va explora cum luăm deciziile potrivite

Taxa: 1100 Eur + TVA

Discounturi disponibile: 5% pentru 2 persoane, 10% pentru 3 sau mai multe persoane din aceeași companie; 15% pentru alumni și studenții MsM România; 10% pentru membrii NRCC, Romanian Business Leaders și Erudio.

Date: 4-6 Septembrie și 11-13 Septembrie

Structură: 3 cursuri online, 6 zile/2 weekenduri prelungite (vineri, sâmbătă, duminică), 6 ore/zi

Curs 1. Strategia în timp de schimbare 

Date/ore: Vineri 4 septembrie de la 14 la 20 și Sâmbătă  5 septembrie de la 10 la 16

Structură curs:

  1. Crearea de valoare. Ce contează pentru cine?
  2. VUCA –un context Volatil Incert Complex Ambiguu
  3. Strategie. Avantaj Competitiv Sustenabil. Resurse și Capabilități.
  4. Ideație. Inovație. Pivotare. Parteneriate.
  5. Flexibilizare și antifragilitate pentru modelul de business.
  6. Scenarii și planuri de afaceri.

 

Curs 2. Echipe antifragile

Date/ore: Duminică 6 septembrie de la 10 la 16 și Vineri 11 septembrie de la 14 la 20

Scurtă descriere: În orice organizație am fi, capacitatea ei de a ieși cu bine din actuala criză, depinde, în primul rând, de capacitatea echipelor ei de a performa. Cum din afară vin mai ales stres și incertitudine, e esențial ca înăuntrul echipelor să creăm încredere, angajament și flexibilitate. În workshopul de “Echipe antifragile” vom explora elementele care transformă o echipă obișnuită într-una antifragilă. Adică una care iese din criză mai bine decât a intrat.

Structură curs:

Prima zi:

  1. Ce sunt echipele și când sunt bune
  2. Echipe online vs echipe offline
  3. Cum învață echipele
  4. Cum se obține antifragilitatea unei echipe

A doua zi:

  1. Conflict constructiv vs. conflict distructiv
  2. Engagement pentru rezultate într-o echipă antifragilă

 

Curs 3. Decizii de business în incertitudine

Date/ore: Sâmbătă 12 septembrie de la 10 la 16 și Duminică 13 septembrie de la 10 la 16

Scurtă descriere: Mulţi manageri de succes au ajuns în punctul acesta al carierei luând o serie lungă de decizii care s-au dovedit a fi bune. Totuşi, în vremuri neobişnuite, când viteza este esenţială, problemele sunt nefamiliare şi mizele foarte mari, avem cu toţii nevoie să ne îmbunătăţim stilul de a decide.

Acest curs de două zile ne ajută să reanalizăm planul de business din perspectiva noii situaţii, să identificăm şi să testăm presupunerile care poate au funcţionat în 2019, dar nu mai pot funcţiona acum, să structurăm şi să adaptăm stilul individual de a lua decizii, precum şi procesul decizional de grup din organizaţie. Totul discutat şi pus în practică prin exerciţii şi studii de caz şi implementat la sfârşit printr-un exerciţiu de jumătate de zi de rezolvare a unei probleme complexe de business.

Structură curs:

1.Pe ce ne (mai) bazăm?

În criză, presupunerile pe care s-a bazat strategia de business până acum s-ar putea să nu mai funcţioneze. În general, presupunerile greşite sunt principala cauză a proiectelor care eşuează. Problema cea mai mare nu este că nu ne dăm seama că presupunerile noastre sunt greşite, ci că nu ne dăm seama nici măcar că le avem. Mai ales în condiţii care nu mai seamănă deloc cu cele în care am creionat acea strategie. Identificarea fundaţiei de presupuneri ascunse este primul pas pentru adaptarea la noua situaţie, după care urmează evaluarea lor şi, pentru cele cruciale, testarea într-un mod ieftin şi rapid.

2.Business decision-making. Decizii individuale în incertitudine

Mulţi manageri de succes au ajuns în punctul acesta al carierei luând o serie lungă de decizii care s-au dovedit a fi bune. Totuşi, în vremuri neobişnuite, când viteza este esenţială, problemele sunt nefamiliare şi mizele foarte mari, avem cu toţii nevoie să ne îmbunătăţim stilul de a lua decizii. Primul pas este să ne dăm seama că avem un stil propriu de a decide şi al doilea este să admitem că îl putem îmbunătăţi. Aceşti doi paşi necesită un moment de introspecţie şi un pic de modestie intelectuală.

3.Business decision-making. Decizii colective sub presiune

„Două capete sunt mai bune decât unul” doar dacă există un sistem de decizie în grup bine pus la punct. De la erori de tipul groupthink până la incapacitatea de a delega decizii, organizaţiile se confruntă cu probleme care ar putea fi evitate prin formalizarea procesului de luare a deciziilor colective. În condiţii de criză, neajunsurile sistemelor de luare a deciziilor ies brusc în evidenţă, cu consecinţe grave. În acest modul discutăm despre principii de decision-making colectiv adecvate situaţiilor cu presiune de timp.

4.Problem solving în situaţii complexe

Deşi procesul de problem solving este unul din ingredientele principale ale oricărei zile de lucru, nu avem decât o înţelegere instinctuală asupra paşilor care duc la o soluţie bună. În condiţii de criză este cu atât mai necesară o abordare sistematică şi conştientă a tuturor paşilor importanţi. În acest modul explicităm paşii necesari şi aplicăm un model sistematic de abordare a problemelor.

Înscriere: Asigură-ți locul în program prin completarea următorului formular

[contact-form-7 id=”3637″ title=”Contact Form MSM Strategic actions in crisis”]

Details

Date:
04 Sep 2020